Vlaardingse gezelligheid in Twente

De Lutte      24 juni 2017

Deze dag waren we uitgenodigd in Overijssel in het plaatsje 'De lutte' voor een bedrijfsfeest bij een hotel. Dit hotel is van een echtpaar dat in Vlaardingen heeft gewoond en we waren benaderd door eigenaar John Berghaan om er te komen spelen. Dit hotel heet het Ros van Twente en wat een prachtige lokatie, echt geweldig.

We vertrokken met zo n 16 man met een bus van Jojo tours met een vriendelijke chauffeur Aart die wel van een praatje hield. Hij is een halfbroer van clown Bassie en acrobaat Adriaan, dus gesprekstof genoeg. Hij kende een hoop mensen in Vlaardingen en diegene voorin in de bus had ook veel gesprekstof met hem .

Het was een lange rit, maar de reis ging voorspoedig. Het is makkelijk tegenwoordig dat er een toilet aan boord is, dat scheelt ook weer stoppen en toiletten zoeken zoals vroeger naar Frankrijk e.d. 

Eenmaal aangekomen in de lutte werden we verwelkomd door John Berghaan en zijn vrouw en kregen een eetkamer toegewezen voor de instrumenten uit te pakken. We moesten nog even wachten en werden verwend met een drankje en bitterballen.

Het feest was een stukje verderop en bestond uit een barbeque voor een makelaarsgroep die 50 Jaar bestond. De bussen met bezoekers moesten nog komen. De muzikale leiding bestond vandaag uit Martijn en speelden eerst wat nummers en gingen toen naar de parkeerplaats waar de bussen zouden komen. Eén bus was er al en de mensen werden verrast met een optreden van ons. Vervolgens gingen we wat spelen bij de barbeque, het werd gelukkig wat droger want het was best warm met jasje aan. Het was wachten op de tweede bus die helaas pech onderweg had en het duurde nog even, maar we werden verwend met drank en haring en hapjes!

De tweede bus kwam eraan, dus wij weer naar de parkeerplaats. Gauw patat opeten en spelen. De mensen uit de tweede bus waren zo enthousiast ze gingen gelijk in de polonaise wat was dat leuk om te zien.

Toen weer wat drinken op het terrasje en nog een paar nummertjes daar en waren we klaar. We konden nog wat eten en spraken een tijd af om weer bij de bus te zijn en gingen we beginnen met de terugreis.

Het was een lange reis zo op een dag, maar zeker de moeite waard geweest  Een hele leuke dag in De Lutte, voor herhaling vatbaar.

Syllie Snare
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden