"Boerenkapellenfestijn" op Heijplaat

Heijplaat      17 juni 2017

Deze avond waren we uitgenodigd door de Culturele Commissie Heijplaat voor een boerenkapellenfestijn. Samen met nog 2 andere kapellen te weten de Horlepiepers uit rotterdam en de schuimkoppen uit Oosteind.

We gingen met de bus van Jojo tours richting Rotterdam Heijplaat. In deze plaats waren we verleden jaar al 2 keer, de laatste keer met de pietenband om de Sint te verwelkomen uit Spanje!

We kwamen bij het Rondoplein waar alles ging gebeuren. Er stond een terrasje met stoeltjes en een tentje voor drinken en patat. We kregen een plekje om de instrumenten uit te pakken en een aantal consumptiebonnen.

We waren als tweede aan de beurt. De zon stond laag wat niet fijn is want je staat er constant in te kijken, maar goed we gaan gewoon door weer en wind. We speelden wat nummers. Het publiek moest nog loskomen, maar was wel aan het genieten want zo vaak is er geen muziek op Heijplaat. 

We hadden pauze en gingen wat kijken naar de andere bands tijdens een drankje of patatje. Toen waren we nog een keer aan de beurt en de zon was al minder heftig, wat toch prettiger spelen is. We speelden o.a de woonboot en deden lieveling wat altijd leuk is omdat het publiek erbij betrokken wordt. Dit keer was onze Bep de gelukkige, ze had het er in de bus nog over!

Daarna waren de Horlepiepers nog aan de beurt en daarna was de finale met alle 3 de bands. We deden o.a de clown van ben cramer en het dondert en het bliksemt.

Daarna waren we klaar en konden weer terug naar Vlaardingen.

Syllie Snare
Foto's van dit optreden

Foto's van dit optreden